.................
................................................
....Hebatnya Pencipta.....
-----------------------------------------------
Siapa kita untuk membangga diri?

Radio Islamik (Indonesia)

" ISLAM DIHAYATI, RAJA DITAATI, RAKYAT DINAUNGI "

Suara Bacaan Yang Tetap Diingati

Andai ku tahu...

Sentiasa muhasabah diri..aman hidup kita

Pengorbanan

Dari Ku Untuk Mu

Logo KPM Kini

Logo KPM Kini

Ikhlas Bertugas - Menginsafi Perjalanan Ini

Tuesday, September 4, 2012

Taklimat Laporan Pelan Pembangunan Pendidikan 2013-2025

Hari ini bertempat di Bilik Seminar Aras 2, EPRD, KPM di bangunan  E8 Putrajaya berlangsung majlis taklimat mengenai Pelan Pembangunan Pendidikan (PPP)  2013-2025. Majlis bermula jam 9.30 pagi ini disampaikan oleh YBhg. Dr. Amin Senin, TKPPM selaku Ketua PMO yang terlibat dalam merangka dan mempersembahkan pelan jangka 13 tahun ini.  Pelan strategik ini bukan lagi berupa 'open document policy' tetapi yang mampu dicapai dan boleh dipertontonkan kepada umum.

Mengikut sahabat yang menganggotai PMO ini, masa 5 bulan begitu mencabar minda dan tenaga. Agenda ini tercetus apabila dapatan pencapaian pelajar dalam TIMSS  dan PISA amat tidak memberangsangkan jika dibandingkan dengan negara maju dan negara jiran. Jiz kepada pemasalahan ini ialah memperhebatkan peranan guru dalam P D P. Peserta taklimat hari ini terdiri dari Pegawai dari JPN dan semua Pegawai Pelajaran Daerah seluruh Malaysia, sebanyak 138 PPD.

Tamat taklimat jam 11.00 pagi di mana semua pegawai di dijemput ke Aras 6 untuk menjengok galeri PPP berkenaan. Sempat berinterkasi dengan Tuan TKPPM. Begitu gembira dapat jumpa sahabat lama yang kini dah jadi PPD, antaranya Hj. Jalinai (KSPA Pahang)  Hj. Adnan (PPD Jerantut), Hj. Misnan (PPD Kuala Lipis), Hj. Bahari ( PPD Bera), Hj. Ab, Rahman (PPD Temerloh ganyi Pn, Asiah kini PPD Pekan merangkap ahli PMO ), Hj. Shamsudin ( PPD Betong Sarawak), Hj. Mahli ( PPD ? Sarawak) dan ramai lagi yang bertugas di Bahagian KPM termasuk En. Nor Azman (Dulu orang kuat LDP di BPG).

Dapat flight yang boleh diawalkan pada 2.35 petang ke KBR bersama Tn, Hj, Yaakob (PPD Tumpat) setelah bertolak dari rumah sebelum subuh lagi.  ... Rasa letih, kurang tidur.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mYcALeNdEr

TUAN ADALAH SAHABAT SAYA


BUAT SAHABAT YANG LAHIR PADA HARI INI SELAMAT MENYAMBUT HARI LAHIR DENGAN SENTIASA MUHASABAH DIRI KE ARAH KEBAIKAN

"Insan Berkualiti Sentiasa Berusaha Menambahkan Amal Makruf dan Sentiasa Berusaha Mengelakkan Nahi Mungkar"

KLIK SIARAN PILIHAN ANDA

mY pLAYLIST

&&&&&&&&&&&&& POP Yeh Yeh Ungu

Kelih-Dengar deh