.................
................................................
....Hebatnya Pencipta.....
-----------------------------------------------
Siapa kita untuk membangga diri?

Radio Islamik (Indonesia)

" ISLAM DIHAYATI, RAJA DITAATI, RAKYAT DINAUNGI "

Suara Bacaan Yang Tetap Diingati

Andai ku tahu...

Sentiasa muhasabah diri..aman hidup kita

Pengorbanan

Dari Ku Untuk Mu

Logo KPM Kini

Logo KPM Kini

Ikhlas Bertugas - Menginsafi Perjalanan Ini

Saturday, December 1, 2012

Tetiba...mengapa ikonik ini jelas memihakHanya pada diri merekalah yang tahu... (Petikan dari Youtube "Himpunan Kebangkitan Rakyat Johor" 1 Disember 2012 )

Tn Haji Ramlan Bin Sariman bekas Pengarah Pelajaran Negeri Johor tahun 2007- 2008.
                           

Bekas pengerusi Dewan Perniagaan     Melayu Malaysia (DPMM), Datuk Seri Abdul Rahman Maidin  malam  tadi mengisytiharkan dirinya keluar Umno dan menyertai PAS dalam satu majlis ringkas sempena Himpunan Kebangkitan Rakyat peringkat Johor di Parit Raja, Batu Pahat dalam parlimen Sri Gading.

Abdul Rahman yang banyak memperolehi kontrak semasa bekas perdana menteri Abdullah Badawi berkuasa dulu tidak ragu-ragu menyerahkan borang permohonan keahliannya kepada Presiden PAS, Tuan Guru Abdul Hadi Awang dan disaksikan lebih 30 ribu hadirin yang membanjiri tapak ceramah di KM18 Jalan Kluang-Batu Pahat itu.
Selain Rahman, tiga tokoh bekas kakitangan kerajaan turut menyertai PAS iaitu Bekas Pengarah Pelajaran Johor, Bekas Pengetua Maktab Perguruan Batu Pahat dan Bekas Naib Ketua Pemuda Umno Kluang.

Dan sehari sebelum
 

Naib Ketua Wanita Umno Bahagian Semporna hari ini meletak jawatan dan mengisytiharkan keluar parti berkuatkuasa serta merta.

Kalasahan Abdul Salam berkata, tindakannya itu kerana hilang sepenuhnya keyakinan terhadap pemimpin Umno.

“Saya mengambil keputusan ini kerana hilang keyakinan dan kepercayaan terhadap kepimpinan Umno, khususnya terhadap Ketua Umno Bahagian Semporna yang juga Naib Presiden Umno, Datuk Shafie Apdal.

“Terlalu banyak ketidaktelusan, skandal membabitkan wang rakyat dan moral serta budaya fitnah dalam pentadbiran Umno Bahagian Semporna,” katanya pada pengumuman itu dalam sidang media di Ibu Pejabat KEADILAN, di sini hari ini disaksikan Timbalan Presiden, Mohamed Azmin Ali.

Menurut Kalasahan, kepimpinan Umno Semporna juga gagal membawa perubahan sebaliknya banyak masalah asas gagal ditangani.

“Lihat saja kebanjiran pendatang asing tanpa izin, kekurangan bekalan air, ketidakstabilan bekalan elektrik, jalan raya yang berlubang dan berlopak, malah paling teruk, pencapaian pendidikan sekolah yang tercorot di Sabah,” jelasnya.

“Sebagai menteri yang bertanggungjawab sepenuhnya terhadap pembangunan luar bandar, Shafie gagal secara total dalam melaksanakan tanggungjawabnya memajukan Semporna,” tegas Kalasahan yang sedang mempertimbang untuk menganggotai KEADILAN.

“Peletakan jawatan beliau di kala Perhimpunan Agung Umno sedang berlangsung merupakan tindakan berani. Kita mengalu-alukan kebersamaan beliau dalam menolak Umno bersama Pakatan Rakyat,” kata Azmin.
 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mYcALeNdEr

TUAN ADALAH SAHABAT SAYA


BUAT SAHABAT YANG LAHIR PADA HARI INI SELAMAT MENYAMBUT HARI LAHIR DENGAN SENTIASA MUHASABAH DIRI KE ARAH KEBAIKAN

"Insan Berkualiti Sentiasa Berusaha Menambahkan Amal Makruf dan Sentiasa Berusaha Mengelakkan Nahi Mungkar"

KLIK SIARAN PILIHAN ANDA

mY pLAYLIST

&&&&&&&&&&&&& POP Yeh Yeh Ungu

Kelih-Dengar deh