.................
................................................
....Hebatnya Pencipta.....
-----------------------------------------------
Siapa kita untuk membangga diri?

Radio Islamik (Indonesia)

" ISLAM DIHAYATI, RAJA DITAATI, RAKYAT DINAUNGI "

Suara Bacaan Yang Tetap Diingati

Andai ku tahu...

Sentiasa muhasabah diri..aman hidup kita

Pengorbanan

Dari Ku Untuk Mu

Logo KPM Kini

Logo KPM Kini

Ikhlas Bertugas - Menginsafi Perjalanan Ini

Wednesday, July 25, 2012

Hampir Sehari Bersama Tuan Timbalan Pengarah BPSH

Semalam beliau tiba dan dijemput dengan kenderaan Jabatan ke Demong Beach Resort (DBR) , Kampung Raja, Besut, Terengganu bagi Mesyuarat Pusat Pembelajaran Sains (PPS) Bil.1/2012. Tiba di DBR jam 12.44 malam setelah 50 minit perjalanan dari  Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra (LTSIP), Kota Bharu. 

Setelah beliau 'check in' kami bertolak balik ke rumah dan singgah menikmati roti canai di Restoran Batu 4, Jalan Kuala Krai. Berhajat nak berhenti di mana-mana restoran di perjalanan tetapi, kebanyakannya dah nak tutup operasinya kerana hampir dinihari.

Tiba di rumah jam 3.00 pagi tetapi sukar lelapkan mata kerana lebih limit masa tidurnya. Lena jam 4.00 pagi dan bangkit balik jam 5.00 pagi untuk bersahur. Rehat sekejap sebelum solat Subuh. Suruh anaknda menghantar adik-adiknya ke SK Tiong dan SMK Kota... penat dan mengantuk. Tak tidur hanya berehat dan jam 10.05 pagi hari ini , dengan Tropper SPA JPN sekali lagi ke DBR untuk menjemput beliau kerana flightnya ke KLIA melalui LTSIP jam 4.10 petang.

Tiba di DBR , sempat jumpa rakan JPN dan Sekolah PPS yang terlibat serta juga Pemangku PPD Besut , Pengetua SMK Kuala Besut dan gurunya yang mana menjadi tuan rumah bersahor dan solat subuh  bersama pelajar asramanya untuk pegawai dari BPSH ini.Juga jumpa dengan GM DBR dan Timbalannya . Tak sempat jumpa dengan YBhg. Dato Ahmad Azmy , orang kuat PPS dan STF dari FELDA.

Bertolak jam 11.30 pagi dan tiba ke SK Zainab 2 untuk pemantauan pelaksanaan dasar KPM.Banyak input amat berguna dalam sesi perkongsian  bersama Puan Guru Besar dan PK P nya. Setelah itu ke BTPN Kelantan untuk berehat sebelum ke LTSIP jam 3.30 petang. Beliau berlepas pulang jam 4.10 petang, katanya malam ini akan berbuka dengan pelajar asrama di salah sebuah sekolah dii Selangor.

Sepanjang perjalanan dari mula berteu beliau hingga balik ke KL, banyak cerita profesional dilontarkan olehnya yang banyak pengalaman di BTN, LP dan kini baru seminngu di BPSH sebagai Timbalan Pengarah BPSH. Ramai rakan di BTN dan LP yang penulis kenali adalah pegawai yang bertugas di bawah kepimpinannya.

Beliau ialah YBhg. Datin Rasidah bt Md Yusoff... seorang yang mudah mesra, peramah tetapi TEGAS.

Terima kasih kerana banyak memberi maklumat kepengurusan profesional.No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mYcALeNdEr

TUAN ADALAH SAHABAT SAYA


BUAT SAHABAT YANG LAHIR PADA HARI INI SELAMAT MENYAMBUT HARI LAHIR DENGAN SENTIASA MUHASABAH DIRI KE ARAH KEBAIKAN

"Insan Berkualiti Sentiasa Berusaha Menambahkan Amal Makruf dan Sentiasa Berusaha Mengelakkan Nahi Mungkar"

KLIK SIARAN PILIHAN ANDA

mY pLAYLIST

&&&&&&&&&&&&& POP Yeh Yeh Ungu

Kelih-Dengar deh