.................
................................................
....Hebatnya Pencipta.....
-----------------------------------------------
Siapa kita untuk membangga diri?

Radio Islamik (Indonesia)

" ISLAM DIHAYATI, RAJA DITAATI, RAKYAT DINAUNGI "

Suara Bacaan Yang Tetap Diingati

Andai ku tahu...

Sentiasa muhasabah diri..aman hidup kita

Pengorbanan

Dari Ku Untuk Mu

Logo KPM Kini

Logo KPM Kini

Ikhlas Bertugas - Menginsafi Perjalanan Ini

Thursday, July 26, 2012

Adakah Rejim Syria Juga Akan Telangkup

Ramadhan Kareem bulan yang penuh keberkatan , keselamatan kepada semua insan muslim. Apabila prilaku tata sopan susila berlandaskankan ajaran suci ALLAH SWT yang diperturunkan kepada manusia melalui Junjungan Nabi Besar Nabi Muhamad SAW, bukan saja muslim tetapi bukan muslim juga akan terjamin keselamatannya. Kerana Islam itu agama keselamatan.. dunia dan di akhirat.

Tetapi, yang sedih pilunya dalam bulan semulia ini, peperangan dan pembunuhan berlaku dahsyat di Syria , antara bumi kelahiran para nabi serta para alim ambiya menentap.Sepatutnya peristiwa ini amat jauh dari hendak terjadi, tetapi memandangkan GILA KUASA  atau KUASA GILA maka kepimpinan yang ada sukar membuat perubahan kepada perkara kebaikan dan kebajikan yang dituntut oleh rakyat majoriti. Dasar keras kepala @ kuku besi @ diktator ini lambat launnya akan menjahnamkan kerajaan yang ada malah diri sendiri.

Apa yang berlaku di Yamen, Mesir dan Libya sehingga memaksa Sang Presiden di penjara (Yamen,Mesir) atau dibunuh (Libya) oleh rakannya atau rakyatnya  sendiri. Dulu mereka inilah yang memberi pengharapan tinggi untuk menjaga kebajikan tetapi lama kelamaan rakyat yang menyokong mereka diketepikan sedangkan  kaum keluarga, sahabat handai yang diutamakan. Hidup dengan segala kemewahan sebab adanya kuasa.  Seolah segalanya milik pribadi. Kebencian kepada perangai haprak pemimpin seumpama ini telah membangkitkan kemarahan rakyat..lantas menetangnya. Penentangan yang hebat akan berakhir dengan pertumpahan darah. Bunuh membunuh antara tentera kerajaan dengan pemberontak. Juga berdasarkan pemerhatian, pemberontak semakin lama semakin bertambah sokonganya malah tentera kerajaan juga akan turut memberontak melawan boss nya sendiri kerana tak sanggup lagi melihat bangsa sendiri berbunuhan antara satu sama lain.

Pres. Assad... tak lambat laun, akan tiba giliran kamu,,akan dirempatkan oleh rakyat sendiri.

E-mail Print
 
alt
  Terkini... rakyat yang dibunuh kejam
 
DAMSYIK 27 Julai - Tentera Syria  bersedia untuk melancarkan serangan besar-besaran terhadap pemberontak yang menakluk bandar Aleppo.
 
Menurut sumber perisikan Syria“, pasukan khas dikerahkan sejak semalam ke pinggir bandar itu dan dijangka lebih ramai tentera akan tiba untuk mengambil bahagian pada hari Jumaat atau Sabtu ini.
 
 
Sumber tersebut turut mengesahkan pihak pemberontak telah membawa anggota bantuan yang dianggar seramai 1,500 hingga 2,000 orang.
 
Tambah sumber berkenaan, anggota tambahan tersebut datang dari luar Syria bagi membantu pemberontak yang dipercayai berjumlah sekitar 2,000 orang. Foto - Reuters

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mYcALeNdEr

TUAN ADALAH SAHABAT SAYA


BUAT SAHABAT YANG LAHIR PADA HARI INI SELAMAT MENYAMBUT HARI LAHIR DENGAN SENTIASA MUHASABAH DIRI KE ARAH KEBAIKAN

"Insan Berkualiti Sentiasa Berusaha Menambahkan Amal Makruf dan Sentiasa Berusaha Mengelakkan Nahi Mungkar"

KLIK SIARAN PILIHAN ANDA

mY pLAYLIST

&&&&&&&&&&&&& POP Yeh Yeh Ungu

Kelih-Dengar deh