.................
................................................
....Hebatnya Pencipta.....
-----------------------------------------------
Siapa kita untuk membangga diri?

Radio Islamik (Indonesia)

" ISLAM DIHAYATI, RAJA DITAATI, RAKYAT DINAUNGI "

Suara Bacaan Yang Tetap Diingati

Andai ku tahu...

Sentiasa muhasabah diri..aman hidup kita

Pengorbanan

Dari Ku Untuk Mu

Logo KPM Kini

Logo KPM Kini

Ikhlas Bertugas - Menginsafi Perjalanan Ini

Saturday, March 31, 2012

Usahawan Yang Sentiasa Bersyukur

Hari ini memenuhi undangan ke Majlis Graduasi kali ke - VII SMKA Naim Lil Banat yang disempurnakan oleh YBhg. Dato' Dr. Hussamuddin Bin Yaacub selaku Pengarah Urusan Kumpulan Karangkraf Sdn. Bhd.

Bersama VIP Tuan Pengarah Pelajaran Kelantan, majlis ini diserikan dengan ucapan dari Dato' dihadapan seramai hampir 150 pelajar cemerlang penerima sijil dan medal bagi kejayaan akademik SPM dan STPM 2011. Turut bersama meraikan kejayaan ini ialah kalangan guru dan ibubapa pelajar berkenaan.

Antara yang tersentuh hati dalam ucapan beliau ialah mengenai sejarah penubuhan SMK Naim Lil Banat yang diasaskan pada tahun 1941 oleh ayahnda beliau bersama dengan dua orang sahabat yang begitu peka dengan pendidikan masa depan anak-anak Kelantan. Bermula diloteng bangunan dengan sumbangan kewangan dari dermawan ketika itu, sekolah ini berkembang maju mengasuh mendidik anak untuk menjadi orang ang berjasa kepada agama nusa bangsa. Pergorbanan Tuan Hj. Yaacob dengan inisitif tertentu untuk mendapat sumber kewangan melalui penjualan surat khabar dan buku-buku menyumbangkan perkemabnagan sekolah ini. Mengikut Dato' , ayahndanya sepanjang hayat tidak memeliki sebuah kenderaan pun.

Begitu tertarik juga pengajaran dari seorang ayah yang megharapkan anaknya menjadi orang berilmu, berharta, berpangkat dengan beriman berpaksikan Al-Quran dan Al-Sunnah.

Bagi saya beliau merupakan seorang usahawan yang penuh syukur kepada ALLAH SWT kerana terus menyumbangkan apa yang patut kepada pihak SMKA Naim Lil Banat sebagaimana apa yang telah dibuat oleh ayahnda beliau.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mYcALeNdEr

TUAN ADALAH SAHABAT SAYA


BUAT SAHABAT YANG LAHIR PADA HARI INI SELAMAT MENYAMBUT HARI LAHIR DENGAN SENTIASA MUHASABAH DIRI KE ARAH KEBAIKAN

"Insan Berkualiti Sentiasa Berusaha Menambahkan Amal Makruf dan Sentiasa Berusaha Mengelakkan Nahi Mungkar"

KLIK SIARAN PILIHAN ANDA

mY pLAYLIST

&&&&&&&&&&&&& POP Yeh Yeh Ungu

Kelih-Dengar deh