.................
................................................
....Hebatnya Pencipta.....
-----------------------------------------------
Siapa kita untuk membangga diri?

Radio Islamik (Indonesia)

" ISLAM DIHAYATI, RAJA DITAATI, RAKYAT DINAUNGI "

Suara Bacaan Yang Tetap Diingati

Andai ku tahu...

Sentiasa muhasabah diri..aman hidup kita

Pengorbanan

Dari Ku Untuk Mu

Logo KPM Kini

Logo KPM Kini

Ikhlas Bertugas - Menginsafi Perjalanan Ini

Tuesday, April 17, 2012

Kursus Transformational Leadership di bawah JIPS Kohort Pertama


Hari ini adalah hari terakhir mengikuti Kursus Transformational Leadership Untuk Pegawai Kanan dan Pelapis KPM yang dianjurkan oleh Bahagian Pendidikan Guru. Kursus yang julung kali diadakan dibawah Jawatankuasa Induk Pembangunan Staf (JIPS) ini bertempat di Selesa Beach Resort, Port Dicksons, Negeri Sembilan.

Kursus yang melibatkan peserta seramai 28 orang ini yang terdiri dari pegawai kanan KPM dari Bahagian dan Jabatan yang terpilih dikendalikan oleh Konsultan lantikan khas KPM. Jumpa ramai sahabat kenalan lama dari Bahagian KPM seperti LP, EPRD, IAB, dari JPN (Negeri Sembilan, Melaka, Perak ) serta pegawai kenalan baru dari MPM, BPI, BTPN dan lainnnya.

Kursus yang dikendalikan oleh Pn. Zuraina ini lebih memfokuskan kepada gaya kepimpinan masa lepas, kini dan masa depan yang menjurus kepada keharmonian organisasi yang melibatkan pelbagai pengurusan strategik untuk menghasilkan output dan outcome yang tinggi manafaat kepada negara bangsa akan datang.

Semalam,  tiba dari KLIA dengan menaiki Teksi Limo dengan tambangnya RM104.80.. terkejut juga kerana sebelum ini hanya sekitar RM80.00. Pemandunya orang Aceh yang dah menetap di negara ini. Check In jam 2.30 petang, masuk ke bilik 222 untuk menukar pakaian formal penjawat awam bagi menghadiri sesi pertama kursus.

Jam 12.30 tengah hari, majlis penutup disempurnakan oleh KPP ( Kompitensi) BPG dimana beliau turut menjelaskan secara ringkas akan BINA UPAYA dalam pengurusan man power di bawah bumbung KPM, yang baru diendoskan oleh kepimpinan tertinggi KPM di Putarjaya paga ini.

Selepas makan, saabat lama, En. Razi dali LP menumpangkan keretanya ke KLIA untuk mendapat penerbangan balik jam 6.25 petang.

Sampai di rumah, jam 8.00 malam...agak penat rasanya.

Sijil Yang Diterima

Juga pada 16 April 2012, jalan depan rumah telah diturap elok.. Terima kasih kepada pihak yang cakna tentang keperluan asas untuk semua.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mYcALeNdEr

TUAN ADALAH SAHABAT SAYA


BUAT SAHABAT YANG LAHIR PADA HARI INI SELAMAT MENYAMBUT HARI LAHIR DENGAN SENTIASA MUHASABAH DIRI KE ARAH KEBAIKAN

"Insan Berkualiti Sentiasa Berusaha Menambahkan Amal Makruf dan Sentiasa Berusaha Mengelakkan Nahi Mungkar"

KLIK SIARAN PILIHAN ANDA

mY pLAYLIST

&&&&&&&&&&&&& POP Yeh Yeh Ungu

Kelih-Dengar deh