.................
................................................
....Hebatnya Pencipta.....
-----------------------------------------------
Siapa kita untuk membangga diri?

Radio Islamik (Indonesia)

" ISLAM DIHAYATI, RAJA DITAATI, RAKYAT DINAUNGI "

Suara Bacaan Yang Tetap Diingati

Andai ku tahu...

Sentiasa muhasabah diri..aman hidup kita

Pengorbanan

Dari Ku Untuk Mu

Logo KPM Kini

Logo KPM Kini

Ikhlas Bertugas - Menginsafi Perjalanan Ini

Thursday, September 1, 2011

Perginya Seorang Tokoh Pendidik


Beliau merupakan seorang yang mudah mesra. Setiap kali bertemu guru maka intipati motivasinya adalah "Back To Basic" iaitu kembali kepada asal..peranan serta tugas asal utama selaku seorang pendidik. Sekiranya para guru mengerjakan perkara ini dengan sebaik mungkin dalam peningkatan pengajarannya maka sudah semestinya pembelajaran anak murid mengalami peningkatan. Akan berkurangnya @ tiada lagi perkara yang membebani sehingga sekarang. Tiada pelajar yang tiada menguasai kemahiran asas seperti tulis-baca-kira kecualilah mereka yang teristimewa. Kreativiti dalam P & P guru memangkinkan pencapaian sedemikan. Yang primer dah dapat diselesaikan seawal yang boleh.


Saya diberi amanah dan berkesempatan sebagai Pegawai Penyelaras Tuisyen Al-Bukhary Peringkat Jabatan Pelajaran Kelantan. Saban tahun mulai 2005, beliau selaku Penasihat Tuisyen bersama Pegawai Strata Tuisyen AlBukhary Sdn Bhd, En. Abdullah , setiap tahun mengunjungi Jabatan Pelajaran Kelantan untuk bertemu dengan Guru Penyelaras Tuisyen AlBukhary yang ditaja oleh Tan Sri Ayed Mukhtar AlBukahry. Menjemput beliau di air port, bermesyuarat dengan guru penyelaras serta melawat tempat dan membeli belah sebelum pulang ke Kuala Lumpur. Begitulah setiap tahun sehingga Tuisyen AlBukhary ditamatkan tajaannya pada tahun 2009. Sesungguhnya amat besar impak dalam kecemerlangan akademik pelajar semasa dibawah tajaan ini.

Dan itulah kenangan bersama beliau yang kini telah kembali ke rahmantullah semalam. Semoga rohnya dicucuri rahmat oleh ALLAH SWT. Amin


Petikan Bernama

Pro Canselor Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) Tan Sri Dr Abdul Shukor Abdullah meninggal dunia di sini pada jam l 1.20 pagi ini.

Allahyarham berusia 67 tahun.

Jenazah Allahyarham dimandikan dan disembahyangkan di Masjid Al-Hidayah Assam Kumbang dan kemudiannya dibawa ke Putrajaya untuk dikebumikan selepas solat Asar.

Pagi ini, Sultan Perak Sultan Azlan Shah dan Raja Muda Perak Raja Dr Nazrin Shah berangkat menziarahi dan memberi penghormatan terakhir, serta bersama-sama menyembahyangkan jenazah Allahyarham.

Abdul Shukor ialah bekas Ketua Pengarah Pendidikan.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mYcALeNdEr

TUAN ADALAH SAHABAT SAYA


BUAT SAHABAT YANG LAHIR PADA HARI INI SELAMAT MENYAMBUT HARI LAHIR DENGAN SENTIASA MUHASABAH DIRI KE ARAH KEBAIKAN

"Insan Berkualiti Sentiasa Berusaha Menambahkan Amal Makruf dan Sentiasa Berusaha Mengelakkan Nahi Mungkar"

KLIK SIARAN PILIHAN ANDA

mY pLAYLIST

&&&&&&&&&&&&& POP Yeh Yeh Ungu

Kelih-Dengar deh