.................
................................................
....Hebatnya Pencipta.....
-----------------------------------------------
Siapa kita untuk membangga diri?

Radio Islamik (Indonesia)

" ISLAM DIHAYATI, RAJA DITAATI, RAKYAT DINAUNGI "

Suara Bacaan Yang Tetap Diingati

Andai ku tahu...

Sentiasa muhasabah diri..aman hidup kita

Pengorbanan

Dari Ku Untuk Mu

Logo KPM Kini

Logo KPM Kini

Ikhlas Bertugas - Menginsafi Perjalanan Ini

Sunday, August 28, 2011

Kota Bharu Yang Penuh SesakHari ini ambil cuti rehat, sama seperti oarang lain, buat sedikit persiapan nak raya yang mana puasa dah masuk hari ke 28. Jam 11 pagi bertolak ke KB hantar 2 anaknda dan adik. Hampir 1 jam berkereta, biasanya 15 minit sampai di ibu negeri Kelantan ini. Kemudian balik, laju sikit.

Jam 4.00 petang. setelah lena sekejap, bertolak pergi ke KB untuk jemput mereka balik. Turut bersama bonda untuk membeli juadah berbuka puasa. Laju sikit sebelah petang untuk ke pusat bandar, itu pun mengambil masa hampir 50 minit. Petang ini hujan turun dengan lebatnya bersama tiupan angin.

Menghala ke Bazar Ramadhan di pengkarangan Stadium Sultan Muhamad IV, pergerakan amat perlahan. Hampir 30 minit baru sampai. Pakir amat sukar. Beli belah sedikit lauk paut bertujuan untuk berbuka bersama seisi keluarga di rumah bonda yang tersayang. Ramai berduyung membeli lauk paut kueh mueh. Bukan saja orang Islam yang hadir tetapi juga disertai oleh rakan dari kalangan Tiounghwa dan India.

Membeli berpada agar tiada pembaziran. Sewaktu melalui meja urusetia, FAMA, DJ nya memaklumkan bahawa bilangan kenderaan yang masuk ke Kelantan sempena Aidilfitri 1432 H ini sebanyak hampir 2 juta buah. Fulumak kata ku.

Bermakna dalam masa seminggu ini, sukarlah pergerakan kenderaan di bandar Cik Siti Wan Kembang ini. Walau bagaimana pun, tahniah kerana saban tahun menjelang syawal, warga bumi kelantan tetap ingat akan negeri tumpah darahnya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mYcALeNdEr

TUAN ADALAH SAHABAT SAYA


BUAT SAHABAT YANG LAHIR PADA HARI INI SELAMAT MENYAMBUT HARI LAHIR DENGAN SENTIASA MUHASABAH DIRI KE ARAH KEBAIKAN

"Insan Berkualiti Sentiasa Berusaha Menambahkan Amal Makruf dan Sentiasa Berusaha Mengelakkan Nahi Mungkar"

KLIK SIARAN PILIHAN ANDA

mY pLAYLIST

&&&&&&&&&&&&& POP Yeh Yeh Ungu

Kelih-Dengar deh