.................
................................................
....Hebatnya Pencipta.....
-----------------------------------------------
Siapa kita untuk membangga diri?

Radio Islamik (Indonesia)

" ISLAM DIHAYATI, RAJA DITAATI, RAKYAT DINAUNGI "

Suara Bacaan Yang Tetap Diingati

Berita Kepada Kawan

Pengorbanan

Dari Ku Untuk Mu

Logo KPM Kini

Logo KPM Kini

Ikhlas Bertugas - Menginsafi Perjalanan Ini

Wednesday, May 30, 2012

WWF , WWE dan WWW


 
" Barakah Hidup Ini"

Pantas di fikiran bahawa itulah huruf permulaan bagi plat kenderaan dari Wilayah Kuala Lumpur. Tetapi bagi ku WWF dan kini WWE merupakan singkatan kepada World Wrestling Federation dan World Wrestling Entertaiment yang kekal kini peminatnya walaupun gusti ini hanyalah sekadar hiburan  setiap minggu. Selain dalam siaran TV juga tengok dengan VCR maupun VCD.Begitu juga WWW - satu singkatan hebat tunyas dengan nya capaian caraian cepat diperolehi - World Wide Web.

Semasa di Pahang, tengok dikedai kopi ore klate di matau Bandar Pusat Jengka. Jika pulang di kampung sewa VCR , tebalnya teramatlah. RM2.00 sebuah.  Antara wrestler popular ialah Hulk Hoogan, Ricky The Dragon dan lainnya. Dengan perkembangan teknologi, VCR pemain ini  bertukar kepada VCD. Maka belilah setiap minggu CD Wrestling ini di  pasar malam atau ditepi jalan di bandar Kota Bharu dengan harga Rm5.00 untuk 2 keping.Kini masih ada dalam simpanan stok ini. Antara playernya ialah Triple H, Under Taker

Kemudian teknologi berubah kepada komputer dengan download menggunakan downloadernya sendiri. kat rumah guna Vuse dengan berbantukan TM streamyx. Setiap minggu 2 event dapat ditonton iaitu setiap hari Isnan dan Jumaat disamping event  besar sweperti Westermania dan lainnnya.Kini player utama ialah Sheamus The White Great, Randy Orton, CM Punk.

Tetapi berbalik ke pada WWW - ya nombor plat yang berharga mahal untuk WWW1 dengan bidaan RM520k. oleh Sultan Johor Jika nombor bernilai demikian maka keretanya amatlah lebih  lagi nilainya.

Oh  WWE

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mYcALeNdEr

TUAN ADALAH SAHABAT SAYA


BUAT SAHABAT YANG LAHIR PADA HARI INI SELAMAT MENYAMBUT HARI LAHIR DENGAN SENTIASA MUHASABAH DIRI KE ARAH KEBAIKAN

"Insan Berkualiti Sentiasa Berusaha Menambahkan Amal Makruf dan Sentiasa Berusaha Mengelakkan Nahi Mungkar"

KLIK SIARAN PILIHAN ANDA

mY pLAYLIST

&&&&&&&&&&&&& POP Yeh Yeh Ungu

Kelih-Dengar deh