.................
................................................
....Hebatnya Pencipta.....
-----------------------------------------------
Siapa kita untuk membangga diri?

Radio Islamik (Indonesia)

" ISLAM DIHAYATI, RAJA DITAATI, RAKYAT DINAUNGI "

Suara Bacaan Yang Tetap Diingati

Andai ku tahu...

Sentiasa muhasabah diri..aman hidup kita

Pengorbanan

Dari Ku Untuk Mu

Logo KPM Kini

Logo KPM Kini

Ikhlas Bertugas - Menginsafi Perjalanan Ini

Saturday, November 2, 2013

bETUL kE bERITA iNI?.....jIKA BETUL KETAMADUN KITA KOSONG

Semakin hampir dengan hari membuang undi, kempen pilihan raya kecil di Sungai Limau dicemari dengan kempen kotor apabila replika kaki sebelah dipotong yang ditemui digantung di berbagai lokasi.

Insiden itu disifatkan sebagai satu penghinaan dan provokasi pertama yang berlaku ketika kempen berjalan dengan tenang di Sungai Limau.

Walaupun tidak mengaitkan insiden tersebut dengan mana-mana pihak, dikhuatiri ia mempunyai kaitan dengan arwah Tan Sri Azizan Razak yang mana sebelah kakinya telah dipotong sebelum meninggal dunia selepas menjalani pembedahan.

Sungai Limau adalah kubu kuat PAS yang telah dimenangi mereka selama lima penggal.Penyandangnya arwah Azizan adalah wakil rakyat dikawasan tersebut sejak tahun 1995.

Kerusi tersebut kosong selepas arwah Azizan meninggal dunia pada 26 September kerana jatuh sakit dan mengalami kegagalan organ.

Pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) lalu, arwah Azizan memperoleh majoriti 2,774 undi berbanding majoriti sebanyak 3,212 undi yang diperolehnya pada tahun 2008 sebelum ini.

Beliau menewaskan calon BN, Mohd Fazillah Mohd Ali dalam pertarungan empat penjuru. Dua calon bebas lain tewas dan hilang wang deposit mereka. - 2 November 2013.TMI

malaysiaberih

"Sekiranya kita seorang profesional perkara ini tidak sepatutnya berlaku kerana apabila  kita menghina seseorang pada hari ini maka mungkin tak sempat besoknya kita akan dihina oleh orang lain dan kita amat bimbang jika kita dihina kekal oleh ALLAH SWT. Kerana mulut badan binasa..Kekal hina selamanya"No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mYcALeNdEr

TUAN ADALAH SAHABAT SAYA


BUAT SAHABAT YANG LAHIR PADA HARI INI SELAMAT MENYAMBUT HARI LAHIR DENGAN SENTIASA MUHASABAH DIRI KE ARAH KEBAIKAN

"Insan Berkualiti Sentiasa Berusaha Menambahkan Amal Makruf dan Sentiasa Berusaha Mengelakkan Nahi Mungkar"

KLIK SIARAN PILIHAN ANDA

mY pLAYLIST

&&&&&&&&&&&&& POP Yeh Yeh Ungu

Kelih-Dengar deh